20.06.2016 Tüm Haberler
HALI İHRACATINDA GAZİANTEP FARKI

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Salahattin Kaplan Başkanlığında GAİB Hizmet binasında gerçekleştirildi. 2016 yılının ilk beş ayına ait ihracat rakamlarının değerlendirildiği toplantıda sektörle ilgili gelişmeler ve sorunlar hakkında da karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. 01 Ocak- 15 Haziran tarihleri arasında 149 ülkeye 589 milyon 760 bin dolarlık ihracat gerçekleştirildiğini belirten GAHİB Başkanı Salahattin Kaplan 2023 hedeflerinin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalara hız vereceklerini de belirtti. Kaplan TİM ve Ekonomi Bakanlığı tarafından İngiltere ve Gaziantep’in eşleştirilerek Gaziantep’in bu pazarda daha etkin çalışmalar yürütmesi yönündeki projeleri desteklediklerini de belirterek Eylül ayı içerisinde Makine Halısında Sürdürülebilir Liderlik UR-GE Projesi kapsamında İngiltere’ye bir heyet gönderileceğini ve burada gerekli incelemelerin yapılacağını da sözlerine ekledi.

GAHİB istişare toplantısında sorunlar tartışıldı